Välkommen   -   Bråbygden   -   Naturcenter   -   Bo i Bråbo   -   BIF   -   Kalender   -   Nyheter   

 
   

Om föreningen

Föreningen

Kontakt

Medlemsskap

MĂ„l

Styrelse

Partners

Partners

Senaste nytt

Julmarknad i strÄlande solsken
2016-11-22


Julmarknad i strÄlande solsken

Fredagen den 18 november var en regnig dag, men som traditionen bjuder sken solen över BrÄbygden pÄ lördagen nÀr den traditionella julmarknaden gick av stapeln. Som traditionen ocksÄ bjuder sÄ blev det Àven i Är besöksrekord. Intresseföreningen kunde rÀkna in över 2 000 besökare under den intensiva lördagseftermiddagen.

Det var som vanligt ett digert utbud av mat och hantverk som mötte besökarna, och intresseföreningens slogan "En doft och smak av gammaldags jul" gjorde verkligen skÀl för namnet. I Är fanns ett femtiotal utstÀllare pÄ plats, Àven det ett nytt rekord. BrÄbygdens julmarknad har under Ären arbetat upp ett rykte om att vara en marknad som bÄde utstÀllare och besökare vill komma tillbaka till. Alla tycker att det Àr en vacker och trevlig miljö att komma till, och utstÀllarna Àr mycket nöjda med försÀljningen. I Är uttryckte flertalet utstÀllare att försÀljningen hade gÄtt mycket bÀttre Àn förvÀntat, vilket givetvis borgar för att man vill komma tillbaka nÀsta Är. Det Àr helt enkelt sÄ att BrÄbygden Àr den perfekta platsen att ha julmarknad pÄ.

Även intresseföreningens egen försĂ€ljning gick mycket bra. Kolbullarna sĂ„lde slut. Tomtegröten sĂ„lde slut. Ostkakan sĂ„lde slut osv osv. En intensiv lördag för alla ideella krafter som Ă€r en förutsĂ€ttning för att julmarknaden ska gĂ„ att genomföra och bli den framgĂ„ng som den Ă€r.

Intresseföreningen vill passa pÄ att framföra ett STORT TACK till alla ideella krafter, sponsorer och övriga inblandade för att Ärets julmarknad blev den succé som den blev.

Skribent: Mats Arvidsson
Publicerad: 2016-11-22

Julmarknad i BrÄbygden "En doft och smak av gammaldags jul"

Nu Àr förberedelserna för Ärets julmarknad i BrÄbygden i full gÄng. I Är kommer den populÀra marknaden att gÄ av stapeln lördagen den 19 november, mellan kl. 12-17. Som vanligt rÀknar arrangerande BrÄbygdens intresseförening med nya rekord, bÄde vad gÀller antalet besökare och deltagande utstÀllare.

Förra Ă„rets julmarknad besöktes av cirka 2 000 besökare, och det finns ingen anledning att tro att besökarantalet inte ökar i Ă„r igen. Det finns mĂ„nga anledningar till att BrĂ„bygdens julmarknad har vĂ€xt, till att nu vara en av regionens största och mest genuina evenemang. Dels att BrĂ„bygden Ă€r just ”BrĂ„bygden”. Detta genuina kulturlandskap Ă€r som gjort för att skapa en stĂ€mning av gammaldags jul.

En annan viktig faktor Àr att bygdens invÄnare gÄr man ur huse, och stÀller upp med mycket ideellt arbete för att ro arrangemanget i land. Det Àr tack vare denna unika miljö och vÀltajmade organisation som utstÀllare stÄr i kö för att fÄ delta i julmarknaden, och det har aldrig varit nÄgra problem att fÄ hit utstÀllare. De som redan varit hÀr vill komma tillbaka, och mÄnga nya stÄr pÄ kö för att fÄ delta.

Att pĂ„ ideell basis arrangera en julmarknad av denna storlek krĂ€ver ett lĂ„ngt och omsorgsfullt planeringsarbete. Redan i januari trĂ€ffas intresseföreningen för att med senaste julmarknaden i fĂ€rskt minne, sammanfatta och lĂ€gga upp riktlinjerna för kommande arrangemang. Även om en julmarknad ska vara lika traditionsbunden som sjĂ€lva julen, gĂ€ller det att hela tiden förnya sig och hitta nya aktiviteter. Arbetet med att förbereda julmarknaden fortgĂ„r sedan kontinuerligt under Ă„ret, och den stora julmarknadskommittĂ©n trĂ€ffas med jĂ€mna mellanrum för att fĂ„ allting att fungera sĂ„ bra som möjligt nĂ€r julmarknaden vĂ€l drar igĂ„ng.

Nytt för i Är Àr bland annat ett utökat antal aktiviteter för barnen, nÄgot som mÄnga besökare önskat sig. I Är kommer ocksÄ TM-utbildning att finnas pÄ plats, utrustade med hjÀrtstartare.

I takt med ett vÀxande antal utstÀllare kommer marknadsomrÄdet att utökas med fler marknadstÀlt för att kunna ge utökad komfort till försÀljare och gÀster. Som vanligt kommer dessutom skolans lokaler, skolgÄrden, lÀgerplatsen och BrÄbogÄrden att vara fyllda av aktiviteter och utstÀllare.

En annan nyhet för Äret Àr att man kommer att kunna avnjuta ostkaka med tillbehör i BrÄbogÄrden. För övrigt kommer ingen att bli besviken eftersom allt det som besökarna Àr vana vid att hitta kommer att finnas. BrÄbygdens julmarknad erbjuder som vanligt genuint hantverk och massor av lokala matdelikatesser. Ingen kommer heller att behöva gÄ hungrig frÄn sitt besök pÄ marknaden, dÄ det finns möjlighet att köpa allehanda delikatesser att avnjuta pÄ plats.

Varför inte prova pÄ kolbullar, tomtegröt, skinksmörgÄs, kaffe eller glögg. Brinnande vedkorgar och flammande marschaller mellan skolan och BrÄbogÄrden utgör en fantastisk inramning och skapar en hÀrlig julstÀmning. Det enda arrangörerna önskar och som de inte sjÀlva kan planera, Àr ett hÀrligt vintervÀder med ett lÀtt snötÀcke och en strÄlande sol över BrÄbygden pÄ marknadsdagen.

Skribent: Mats Arvidsson
Publicerad: 2016-10-10

Årets brĂ€nnbollsturnering avgjord!

Lördag 16 juli genomfördes den Ärliga brÀnnbollsturneringen i BrÄbygden. VÀdret var som vanligt pÄ arrangörernas sida och nÀrmare 200 personer hade hittat till Björkvallen. Efter hÄrda och jÀmna bataljer stod Fallebos byalag som segrare, men övriga deltagande lag, BjÀlebo, BrÄbo och Saxtorp bjöd upp till kamp.
Till kvÀllen samlades som vanligt bygdens invÄnare och mÄnga hemvÀndare till grillfest. StÀmningen var som alltid hög, inte minst tack vare det tvÄ eminenta underhÄllarna som visade prov pÄ stor variation inom musikens omrÄde. En lyckad kvÀll som varade lÄngt in pÄ natten.
Ett stort tack till alla frivilliga för ett vÀl genomfört arrangemang.

Skribent: Mats Arvidsson
Publicerad: 2016-07-16

Turista hemma i BrÄbygden

Söndag 22 maj genomfördes Turista hemma i hela Oskarshamns kommun. Ett av stoppen för alla besökare var BrÄbygden som vÀlkomnade med bÀsta tÀnkbara försommarvÀder och ett grönt blommande landskap.
Vid naturcentrets paviljong erbjöds besökarna lunch bestÄende av kolbullar med tillbehör. DÀrefter fanns möjlighet till en fika med hembakta delikatesser. Den som vill kunde ocksÄ gÄ en tipspromenad i den vackra naturen.
Aktiviteten var mycket uppskattade av besökarna och bÄde kolbullarna och det hembakta kaffebrödet fick mycket beröm. Totalt kunde intresseföreningen rÀkna in nÀrmare hundratalet besökare.

Skribent: Mats Arvidsson
Publicerad: 2016-05-22

Valborgsfirande i Naturcenter

PÄ ValborgsmÀssoafton hÀlsades vÄren traditionsenligt vÀlkommen till BrÄbygden. I Är var firandet förlagt till Naturcenter eftersom badplatsen dÀr firandet brukar hÄllas Àr under upprustning.
Det blev Àndock ett mycket trevligt firande i det sköna vÄrvÀdret i anslutning till paviljongen.
Efter vÀlkomsthÀlsningar av ordföranden kunde vi avnjuta sÄvÀl vÄrtal som den skönsjungande kören.
Man kunde ocksÄ avnjuta den grillade korven eller en riktig gofika.
KvÀllen avslutades med en nÄgot mindre men ÀndÄ vÀrmande brasa.

Skribent: Mats Arvidsson
Publicerad: 2016-05-04

Årsmöte med BrĂ„bygdens intresseförening

Söndag 20 mars hölls Ärsmöte med BrÄbygdens intresseförening i BrÄbogÄrden. Efter sedvanliga Ärsmötesförhandlingar och intressanta diskussioner bjöds det pÄ kaffe med hembakt fika av Yvonne Olsson.
Styrelsen för innevarande verksamhetsÄr har följande utseende:
Jimmy Svensson
Sven Joelsson
Eva-Lena Sjögren
Yvonne Olsson
Mats Arvidsson
Margareta Johansson (nyval)
Per Ivarsson (nyval)
Anneli Winell suppleant
Gudrun Arvidsson suppleant
Den nya styrelsen vill tacka för förtroendet och ser fram emot ett spÀnnande verksamhetsÄr.
Styrelsen vill ocksÄ passa pÄ att pÄminna alla om att lösa medlemskap för 2016.
AnvÀnd bankgiro 5199-3558
Medlemsavgiften Àr 150 kr för vuxna och 20 kr för barn under 18 Är.
Glöm inte att ange avsÀndare nÀr du betalar in.

HjÀrtliga vÄrhÀlsningar
Styrelsen för BrÄbygdens intresseförening

Skribent: Mats Arvidsson
Publicerad: 2016-03-23

Följ oss pÄ facebook

Du vet vÀl att BrÄbygdens intresseförening finns pÄ facebook.
GÄ in pÄ vÄr facebooksida för att hÄlla dig uppdaterad om vad som hÀnder och dela gÀrna med dig av stort och smÄtt frÄn vÄr vackra bygd.

Skribent: Mats Arvidsson
Publicerad: 2016-03-05

Julmarknad i BrÄbygden

Med nÄgra minusgrader, solsken och ett landskap inbÀddat av den vita frosten vÀlkomnades besökare och utstÀllare till den traditionella julmarknaden i BrÄbygden. De vÀdermÀssiga förutsÀttningarna kunde knappast ha varit bÀttre.
Det var som vanligt massor av besökare och fullpackat med utstÀllare. HÀr fanns konsthantverk, mathantverk, tomtar och aktiviteter för alla. Eldarna, marschallerna och julgranarna gjorde sitt för att skapa den rÀtta julstÀmningen.
Nytt för i Är var bland annat en smidesverkstad och den nya paviljongen som intresseföreningen byggt, till stor del med ideella krafter. Som vanligt kunde barnen trÀffa tomten och stor som liten kunde ta en tur med hÀst och vagn.
Intresseföreningen vill passa pÄ att framföra ett stort tack till alla som med gemensamma krafter har gjort denna fantastiska julmarknad möjlig.

Skribent: Mats Arvidsson
Publicerad: 2015-11-21

Gilla oss pÄ facebook

VÀlkommen till vÄr nya Facebooksida.
Nu finns BrÄbygdens intresseförening pÄ Facebook. HÀr Àr du vÀlkommen att del av vad som hÀnder i BrÄbygden och sjÀlv dela med dig av det som hÀnder. Stort som smÄtt.
GÄ in pÄ sidan, gilla oss och dela den med dina vÀnner.
VĂ€lkommen

Skribent: BIF
Publicerad: 2015-09-21

En söndag i brÄbygden

I strÄlande solsken genomfördes söndag 2 augusti arrangemanget En söndag i BrÄbygden.
Totalt kunde arrangerande intresseföreningen rÀkna in nÀstan 400 besökare som trivdes i det vackra vÀdret. Runt den nybyggda paviljongen fanns det möjlighet att köpa bl a pelargoner, ekologiska skönhetsprodukter, nÀrodlad mat och mycket mer. Vid den nybyggda paviljongen kunde besökarna köpa bÄde kaffe och pelargontÄrta, eller stilla sin hunger med hamburgare och korv.
Mitt pÄ dagen samlades slÄttergÀnget för att avtÄga till Thures Àng och den tradionella lieslÄttern. Ett hundratal besökare valde att följa med till Àngen för att se hur gammaldags ÀngsslÄtter gÄr till. Under tiden kunde man ocksÄ lyssna till Sommarvind som underhöll med vacker musik.
Arrangemanget innehöll ocksÄ ett hÀlsotema dÀr besökarna fick information om vad naturen har att erbjuda för hÀlsa och vÀlmÄende. Bl a hur man av naturprodukter kan göra sin egen hudsalva.
För barnen erbjöds aktiviteter som hÀstskokastning, bollkastning och den alltid populÀra ponnyridningen.
Sammanfattningsvis kan man sÀga att detta "nya arrangemang blev en succé för BrÄbygden och Àr nÄgot som kommer att Äterkomma till nÀsta Är.

Skribent: Mats Arvidsson
Publicerad: 2015-08-02

BrÀnnbollsturneringen avgjord

Den 18 juli gick den Ă„rliga brĂ€nnbollsturneringen av stapeln pĂ„ Björkvallen i BrĂ„bo. Fyra byalag deltog för att göra upp om den Ă„trĂ„vĂ€rda titeln, BrĂ„bygdens brĂ€nnbollsmĂ€stare. Efter en jĂ€mn och spĂ€nnande turnering stod Fallebo som segrare efter finalvinst mot Saxtorp. I matchen om tredje pris besegrade BrĂ„bo BjĂ€lebo. Årets evenemang var mycket vĂ€lbesökt. Cirka 200 personer, spelare och publik, trivdes pĂ„ Björkvallen.

Skribent: Gudrun & Mats Arvidsson
Publicerad: 2015-07-18

Grillfest i BrÄbo

PÄ kvÀllen efter brÀnnbollsturneringen samlades byborna till Ärets grillfest. I Är kunde den nybyggda paviljongen anvÀndas, och mÄnga besökare uttryckte sin uppskattning över det senaste tillskottet för att göra BrÄbygden attraktivare. Festen var vÀlbesökt och stÀmningen hög. Drygt ett hundratal personer grillade , umgicks och lyssnade pÄ levande musik.

Skribent: Gudrun & Mats Arvidsson
Publicerad: 2015-07-18

Glöm inte att betala medlemsavgiften

Vi Àr tacksamma för alla som vÀljer att stödja vÄr verksamhet och vill hÀrmed pÄminna er om att inte glömma att betala in medlemsavgiften till BrÄbygdens Intresseförening.

Tack pÄ förhand!

Skribent: BrÄbygdens Intresseförening
Publicerad: 2015-03-01
Bråbygdens Intresseförening

Östantorp
570 91 Kristdala

Telefon: 0491-711 41

E-post: brabygden@telia.com
Webb: www.brabygden.se
Bråbygden

Bråbygden
Naturcenter
Bo i Bråbo
BIF
Kalender
Nyheter

Hitta rätt

Hitta A-Ö
Om webbplatsen
Webbplatskarta
Sök på sajten

Gör till startsida
   Copyright Bardic Design 2011-2017